Primera Rogaine del Vallès a Sant Quirze del Vallès. Organitzat conjuntament amb l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès.
- 3 hores (temps màxim): Cursa per esportistes ja iniciats en aquest tipus de competicions, que serà puntuable per la Lliga Catalana d’Esprint Rogaine (LCER).
Les darreres informacions de la Rogaine de Sant Quirze
Aquests dies fa molta calor. Porteu aigua suficient per tota la Rogaine. Hi ha fonts marcades en el mapa. Totes ragen, però algunes ragen molt poc. Us pot anar bé utilitzar la lupa en algunes zones.
Porteu les cames protegides. Els darrers dies ha crescut molt la vegetació. Al mapa hem pintat amb blanc les zones amb vegetació més passable i amb verd 1, les zones on pot ser difícil avançar, encara que algunes d'elles es pot passar.
Descripció de les Fites
Programa
07:30: Recepció de participants i entrega de targes.
08:30: Accés parc tancat
08:45: Entrega de mapes rogaine de 3 hores.
9:00: Sortida en massa del Rogaine de 3 hores.
9:15: Accés parc tancat i entrega de mapes Cursa Popular 1.30 hores.
9:30: Sortida de la Cursa Popular de 1.30 hores.
11:00. Arribades sense penalització Cursa Popular de 1.30 hores.
11:45: Entrega premis 1.30 hores.
12:00: Arribades sense penalització Rogaine 3 hores.
12:45: Entrega premis Rogaine 3 hores
Terreny
El terreny on transcorrerà la prova és una extensió de 11 km² dins del municipi de Sant Quirze del Vallès. Inclou una part de l’entramat urbà i algunes urbanitzacions, així com la major part de la Serra Galliners. El mapa està limitat a l’Oest per Can Perallada i Les Fonts, al Sud la C-16, a l’Est la C1413a, i al Nord la C-58.
El relleu és suau, però en algunes zones hi ha fortes pendents. Per la carena de la Serra Galliners passa el camí dels monjos que uneix el Monestir de Sant Cugat amb el Monestir de Sant Llorenç del Munt. Alçada mínima del mapa 160 metres i alçada màxima (Pujol Blanc) 316 metres. En les zones altes es poden gaudir de bones vistes de Montserrat, Sant Llorenç del Munt, Collserola i tota la plana del Vallès.
A l’estiu del 1994 la serra Galliners va patir un greu incendi. La vegetació actual és conseqüència de la regeneració natural que s’ha produït al llarg de gairebé tres dècades i està composada per alzines, pi blanc, pi pinyoner, roures, aladern i arboç amb boscos de diverses penetrabilitats i amb un sotabosc molt crescut que converteix algunes zones en impenetrables. Les dues vessants estan travessades per innumerables rieres. Unes quantes d’elles amb camins pel seu interior.
La xarxa de camins és molt densa, amb abundància de pistes i corriols, molts d’ells fets per la gran quantitat de ciclistes que entrenen per la zona.
ATENCIÓ: El parc tancat des d’on es donarà la sortida està a 10 minuts caminant del Centre de Competició.
Centre de competició
Estarà situat al Gimnàs Municipal, Avinguda del Vallès s/n Sant Quirze del Vallès, també conegut com a Pavelló Sant Quirze Bàsquet.
Mapa
Escala:1:15000, popular 1:12500
Equidistància entre corbes de nivell: 5 metres.
Mapa base: Obtingut combinant dades LiDAR i l’Ortofoto Territorial, ambdós de l’ICGC.
Revisió de camp: Trama urbana i vessant Nord realitzat a la primavera del 2019 i revisat i ampliat a la vessant Sud a la primavera del 2022.
Cartògraf: Ricard Masferrer
Impressió: A3 en paper resistent a l’aigua, popular en A4
Notes del cartògraf
En l’elaboració del mapa s’ha utilitzat la simbologia ISOM 2017 de la International Orienteering Federation (IOF), tot i que alguns símbols s’han modificat en gruix, mida o color per tal de millorar la lectura del mapa.
El detall del mapa és superior a l’habitual en un mapa de rogaining. Tot i així, no tots els elements hi estan representats, sinó tan sols aquells que poden ser significatius per navegar o per trobar un control.
El mapa permet distingir entre bosc (color blanc) passable i bosc (verd1) amb penetrabilitat variable, moltes vegades totalment impassable, i també terrenys oberts o semioberts (color groc). S’ha utilitzat el símbol de terreny obert amb arbres dispersos en les parts properes als camins principals i que acostumen a tallar-hi arbres i a neteja el sotabosc com a tasques per la prevenció d’incendis. En algunes zones de color groc s’ha utilitzat el símbol 408 que indica l’existència d’arbustos baixos i densos que dificulta en gran mesura desplaçar-s’hi.
El terreny compta amb una extensa xarxa de camins: pistes, corriols i corriols perduts, de procedència humana i animal.
En el mapa hi ha algunes zones privades (representades amb color verd oliva) que normalment corresponen a masies i el seu entorn: està prohibit travessar-les. Així mateix, està prohibit travessar els conreus. Us demanem responsabilitat. Si volem que aquesta competició tingui continuïtat hem de ser al màxim de respectuosos amb les propietats i la gent local.
El mapa no creua cap carretera però el nucli de Sant Quirze del Vallès i algunes de les seves urbanitzacions hi està inclosos. El trànsit estarà obert en tot moment i caldrà seguir les normes de circulació habituals en tot moment.
Material obligatori
Per corredor:
- Motxilla.
- Bidó o bossa d’aigua amb un mínim de 2 litres d’aigua
- Menjar i provisions d’emergència
- Sportident
Per equip:
- Manta tèrmica
- Farmaciola
- Brúixola
- Telèfon mòbil.
- FOTIS