Tot i haver-hi més espais, agrairem que respecteu la zona d’aparcament al costat de les piscines on hi haurà lavabos a la vostra disposició. La resta d’aparcaments l’Ajuntament ens ha demanat que els deixem pels turistes. Des d’aquest aparcament estarà senyalitzat com accedir al Centre de Competició i a la Zona de Sortides. No està permès accedir a cap carrer de Guimerà excepte a l’aparcament i a la carretera general L-241 ja que tot el poble és zona de competició. Qualsevol accés serà motiu de desqualificació. Guimerà és un conjunt declarat bé cultural d’interès nacional. Respecteu els veïns i l’entorn.
TÀRREGA
Cartografia
La zona de Tàrrega triada per fer la classificatòria és el Parc de Sant Eloi. Es tracta d’un petit altiplà allargat habilitat com a parc, amb una part més urbanitzada amb camins pavimentats, i escales que s’entrecreuen, i una part més rústica, amb bosc i semioberts.
Els camins pavimentats poden ser de grava, terra o ciment i tots estan representats amb el símbol 501 de la norma ISSprOM 2019. Només s’ha dibuixat amb el símbol 505 (camí sense pavimentar), aquells que s’han considerat camins “rústics” que en general voregen el parc.
Al parc hi ha infinitat d’elements humans i representar-los tots faria un mapa poc llegible, per aquest motiu s’exposen algunes observacions:
Els bancs “tradicionals” no s’han dibuixat, excepte aquells poden ser assimilats a un petit mur. En la diversitat d’elements humans s’han fet servir principalment 2 símbols, el núm. 526 per estàtues o monuments, i el 531 per els altres tipus d’elements humans. En dues ocasions s’ha emprat el símbol 530 per objectes rodons i on la creu ocupa massa espai. Pel que fa a la vegetació no es diferencien els diferents tipus d’arbres (pins, xiprers, oliveres, arbusts). Si estan agrupats s’han dibuixat amb el símbol de bosc o terreny semiobert, i s’han dibuixat els arbres individualment quan s’ha considerat que aquests quedaven aïllats de la resta. Respecte a les fonts, aquelles que són aixetes a la paret no s’han representat, només s’han dibuixat les típiques de “columna” o altres grans d’obra. Hi ha una zona amb pendent marcada com a prohibida en el mapa, per on només es podrà transitar pels camins. Hi haurà gent controlant vetllant perquè tothom la respecti. Les corbes de nivell tenen una equidistància de 2,5 m. L’escala del mapa és de 1:4000 per a les categories més altes i 1:3000 per a la resta per tal de facilitar la lectura del mapa a ritme de cursa.
El parc té una part més “corredora” i una altra on hi ha més xarxa de camins i abundància d’elements humans.
En general, la majoria de traçats començaran cap a la zona més ràpida, on també caldrà decidir bé, per un cop cansats/des, entrar a la zona més embolicada, on s’haurà d’afinar amb la lectura del mapa i les possibles eleccions.
Aquí teniu 2 petites mostres del mapa:
Distàncies i Desnivells
Dir-vos que al Parc de Sant Eloi de Tàrrega, hi ha alguna línia elèctrica que passa per allí, però no està dibuixada en el mapa.
També recordar-vos que hi ha zones del parc en la que està prohibit passar-hi. Al mapa està degudament indicat. Hi haurà gent controlant per vetllar un bon funcionament de la cursa.
Tant el Parc de Sant Eloi com el poble de Guimerà són espais per fer-hi una bonica passejada, amb molts raconets. Preguem no ho feu fins que hagin arribat tots els corredors. Gràcies
GUIMERÀ
Cartografia
La final del Campionat de Catalunya distància Esprint, es farà a Guimerà. El poble de Guimerà, coronat per un castell, està situat a una vessant amb força desnivell i una gran xarxa de carrers, escales i passos porxats que s’entrecreuen. Un autèntic laberint. Les corbes de nivell s’han dibuixat a una equidistància de 5 m per tal que el mapa sigui més llegible ja que hi ha força desnivell. L’escala és 1:3000 per facilitar la lectura del mapa a ritme de cursa. Mapa d’en Ferran Santoyo i revisat per en Marc Canals.
El traçat juga amb eleccions de ruta constants i la navegació precisa que dificultarà poder agafar velocitats altes. La tria d’itinerari i la concentració al llarg de tota la cursa seran els elements que marcaran la diferència. La característica laberíntica del poble fara aquesta cursa un veritable repte per a tothom.
Nota: En alguns moments (no gaires) pot ser difícil llegir el mapa degut a la manca de llum en passar per zones porxades.
Aquí sota teniu alguns retalls del mapa i fotos del poble.
Distàncies i Desnivells
FUNCIONAMENT
La competició tindrà el format de dues rondes, classificatòria i final. La classificatòria serveix per determinar els corredors que poden optar a podi del Campionat de la següent manera: 60% (o número que més s’acosti, tant per sobre com per sota) dels corredors que han fet la classificatòria (tots aquells que hagin pres la sortida, a excepció dels que ho fan fora de competició), amb un mínim de 5; sempre que aquests 5 hagin fet la ronda correctament (corredors sense mp, dsq, dnf, dns…). La resta correran la ronda final però sense opcions a podi. Per Copa Catalana només puntuarà la ronda final, independentment dels resultats i participació en la ronda classificatòria.
L’ordre de sortida de les finals serà l’ordre invers de l’ordre aconseguit en les sèries de qualificació.
Si dues persones competidores d’un mateix club aconsegueixen temps de sortida consecutius en la final, la darrera persona competidora d’un club diferent que surti abans de les dues persones competidores del mateix club es col·locarà entre aquestes dues persones a la llista de sortida. Si al principi de la llista de sortida hi ha dues persones competidores o més del mateix club amb temps de sortida consecutius, llavors es realitzarà el procediment invers.
Els corredors que no optin als campionats, hauran de sortir abans de la resta, de manera que no puguin interferir en els resultats.