miércoles, 23 de abril de 2014

VILATRAIL,domingo 27 de abril, a las 9:00 horas



Informació general:
·         Data: 27 abril de 2014
·         Sortida: 09:00h des de la Plaça de la Vila
·         Arribada: Plaça de la Vila
·         Preu: 20
·         Inscripcions: pagament online amb tarjeta de crèdit al web i TPV de  Runedia
·         Limit: 500 participants
·         Avituallaments: 3 de liquid i solids i entrepà l'arribada
        Obsequis: samarreta tècnica, premi pels 3 primers classificats dones i homes i sorteig de productes



 Perfil


Corrent en un entorn natural únic
El marc per on es desenvolupa la Vilatrail és el cor del Parc de la Serralada Litoral, a cavall entre la costa del Maresme i les planes del Vallès. És així com en escassa distància passem per diferents ambients i ecosistemes naturals, tot una riquesa natural, paisatgística i patrimonial que cal tenir molt present.
Sortim de Vilassar de Dalt, però el recorregut ens portarà a Premià de Dalt, Vallromanes i Cabrils per acabar de nou a Vilassar. Desnivells considerables que es salven per corriols i pistes que s’endinsen per espessos boscos i petites planes conreades. 
El Parc de la Serralada Litoral es caracteritza pel bosc mediterrani amb àmplia presència d’alzina i pi al costat d’una àmplia i colorista vegetació com : l’arboç, el roure, bruc, llentiscle, l’estepa, etc , donant un paisatge forestal en permanent contrast.
El perfil de la Serralada litoral és de suaus turons que ondulen el paisatge, però que guarden al seu interior extensos torrents i passos naturals forjats per l’aigua, que aporten una diversitat natural a tot l’entorn. Un paisatge equilibrat marcat també per la presència de grans blocs granítics que conformen grans rocalles, ocupades per la presència humana des del període neolític.
És així com el Vilatrail sortint del nucli de Vilassar de Dalt s’enfila cap als Eucaliptus sobre can Marquès, des d’on es pot veure perfectament la silueta del Castell de Vilassar presidint la població, i a mesura que guanyem alçada, ampliem la visió dels pobles costaners, amb Burriac o Montcabrer que van guanyant presència en l’horitzó.
Coronant la vessant maresmenca de la serralada a Premià de Dalt, deixem al costat el mirador de la Cornisa, per arribar al veritable cor del Parc: la capella de Sant Mateu, capella romànica del s. X que ha estat punt de trobada i d’esbarjo al llarg dels segles, amb la masia de can Riera tancant l’altre extrem de la vall. Deixem la font de Sant Mateu al costat i enfilem cap al torrent de can Gurguí i seguim per corriols més oberts fins arribar a tocar del nucli de Vallromanes per remuntar de nou fins a can Raspall. Des d’aquí la cursa ens tornarà a portar a Vilassar per diferents corriols fins a tocar La pedra del Diable, un menhir tombat a terra que ens marca la voluntat de l’home megalític de delimitar el seu territori.
La marxa segueix per intermitents torrents, marcats per una vegetació formada per grans plataners que han crescut lliurament i que ombregen els amples corredors formats per l’aigua. Serà en el torrent Gili, a Vilassar, on naixerà el torrent de Cuquet que travessa bona part de la serralada litoral amb un flux d’aigua escàs però continu, i també serà en aquest torrent on localitzarem les mines d’aigua de les Ginesteres que van abastir d’aigua al poble des del 1912 fins als anys 60, i que ara resten com un testimoni de l’enginy hidràulic de l’home per utilitzar els recursos naturals.
Del torrent passant ben a prop de la masia de La Molinera enfilarem el dret turó de Pedrells, per tot seguit enllaçar un tram de la pista que, enmig de les vinyes, passa a tocar de la masia de can Boquet, la masia més emblemàtica de l’entorn natural de Vilassar de Dalt ja que corona la serralada i és la única visible des del nucli de la població.
 A l’entorn de can Boquet trobem el Castell de Pedra, la cova d’en Joan, i el mateix dolmen de la Roca d’en Toni, elements de la cultura megalítica que ens parlen d’una ocupació d’aquest territori al 2000 aC, i que mitjançant l’aprofitament de les cavitats en els amuntegaments de blocs granítics van convertir aquests espais en llocs de culte i enterrament. Exemples d’aquesta cultura segueixen esquitxant el recorregut del Vilatrail ja a Cabrils amb la Roca Llobatera, tocant a la font d’en Dirol, o la Cova d’en Pau i la de la Granota ja retornant al vessant maresmenc.
Des de la cova d’en Pau enfilem el camí de tornada que ens portarà directe a can Mayolas, una casa de senyors que ens dóna de nou la benvinguda a Vilassar.
El recorregut ens ha portat per un marc natural imponent, pels testimonis arqueològics del passat, per la presència de les masies que teixeixen una xarxa humana necessària en el sector forestal, per l’explotació de conreus i vinyes, i per una diversitat d’ambients que ens conviden a gaudir d’aquest espai natural.
Us convidem doncs a descobrir aquests i molt més dels racons que amaguen l’entorn natural del Parc de la Serralada Litoral, gaudint des de l’esport amb respecte vers el medi natural per tal de preservar, entre tots plegats, aquest patrimoni per a les futures generacions.
Enric Ortega
Arqueòleg i corredor del Vilatrail


INFORMACIÓN

Amb aquesta informació, sabreu de la hora i llocs on recollir pitrall i xip, exposicións, xerrades... Volem que aquesta no sigui simplement una cursa més del calendari, volem que sigui un dia per tots aquells que disfrutem d'aquest esport, del seu entorn i de la seva história.
Adjuntem una captura de zona per que tingueu referéncia de tots els punts d'importància pel dissabte 26 i diumenge 27.


La recollida de pitralls i xips (es necesari portar el DNI, sense el mateix no es podrà retirar ni el pitrall ni el xip) es podrà fer Dissabte 26 de les 17:00 a les 20:00 i Diumenge 27 de les 7:00 a les 8:45 al Museu Arxiu de Vilassar de Dalt (C. Marquès de Barberà,
De 19:00 a 20:00 Dissabte 26 briefing de la cursa i xerrada col.loqui, amb presència d'alguns dels atletes participants, Nuria Villegas, Erika Nuñez, Andreu de Mas, i de la nutricionista de Vilasalut.
Diumenge 27 Servei de guardarroba i dutxes  al Pavelló de Can Banús, de 7:00 a 14:30  (C/ Sants Màrtirs, s/n) Google Maps. I el mateix Diumenge 27 a la Plaça de la Vila briefing de la cursa i recordatori a l'atleta Bartomeu Rabassa, a les 8:50 
A les 9:00 SORTIDA DEL VILATRAIL 2014!!! I a les 12:30 entrega de premis.
L'entrega de la bossa del Corredor es farà a la mateixa Plaça de la Vila (es imperatiu ensenyar el dorsal per recollir-la).
Al planell també indiquem zones d'aparcament, feu cas en la mesura del possible a les indicacions que us donem, d'aquesta menera tot serà més fàcil d'organitzar i coordinar.

Salutacions de la Comissió Organitzadora del Vilatrail 2014.

Samarreta col.laboradors

Samarreta corredors


 Buff







miércoles, 9 de abril de 2014

DUATLÓ de MASQUEFA, 13 de Abril a las 9:00 horas.

Torna el Duatló "Vila de Masquefa" del Club Excursionista Anoia !!!


El Club Excursionista Anoia (CEA) presenta la cinquena edició del Duatló Vila de Masquefa.

El club masquefí torna amb la competició més esperada per aquells que cada dos anys s’entrenen per a participar en aquesta prova tant disputada i original que combina la carrera i la bicicleta de muntanya (BTT) i que es celebra a la vila anoienca.



Recorreguts

El CEA fixa el diumenge dia 13 d’abril per a celebrar el seu duatló i endureix lleugerament les distàncies del seu circuit, obligant als atletes a haver de cobrir els diferents trams amb 2 kms de carrera, 22 kms amb BTT i els 5 kms darrers a carrera.

Run, 2 kms

 BTT, 22 kms.

Run,5 kms

FOTOS




Voluntaris i atletes fan que el Duatló Vila de Masquefa torni a ser un èxit. Publicades les classificacions

14/04/2014
 El 5è Duatló Vila de Masquefa va tornar a brillar per la seva qualitat organitzativa gràcies a un fantàstic nombre de voluntaris que van estar treballant des de les 7 del matí perquè tot funcionés a la perfecció. Un any més s’escull l’Escola Font del Roure per fer de centre de comandament. La seva situació geogràfica i espais permeten una perfecta distribució per la infraestructura exigida per aquest tipus de competició.
Una vegada més Masquefa va oferir el seu Duatló amb una gran acollida d’atletes visitants i un ampli desplegament de voluntaris que van vetllar per la seva seguretat i bon funcionament de la prova.
Amb una infraestructura dirigida per la comissió organitzadora del duatló, tots ells membres del Club Excursionista Anoia, el gruix preparatiu d’aquesta infraestructura es va aconseguir muntar en tant sols una hora gràcies a la puntualitat i bona assistència dels voluntaris. Una de les novetats destacades va ser l’estrena del nou sistema de suport de bicicletes en zona de boxes compost per barres i no amb el de tanques emprat en les anteriors edicions.
Els horaris previstos no es podien complir millor, cosa que va portar a començar la cursa a l’hora programada en punt, a un quart d’onze del matí. Va ser llavors quan la botzina va sonar una vegada els responsables del circuit i els membres de la Policia Local van confirmar que tant el marcatge d’aquest era correcte, els voluntaris es trobaven en el seu punt de control i els carrers de la vila per on transcorria el primer tram de la cursa restaven tallats al tràfic.
10 membres de la Comissió Organitzadora, 42 voluntaris, 4 membres de Policia Local, 10 del cos de Protecció Civil i 2 membres de Creu Roja cobrien als 82 atletes inscrits, en total 68 persones.
La distancia a recorre era de 29000 metres totals distribuïts en tres parts; 2000 mts de carrera i circuit urbà, 22000 metres a cobrir en bicicleta de muntanya i 5000 metres a carrera. Aquests dos darrers trams van ser per rieres, pistes i corriols, amb un agraït al·licient de poder passar per la font del Violí, punt on els corredors es podien proveir d’aigua. No cal parlar de l’atractiu paisatge que oferia la primavera en aquesta part de la comarca on el massís de Montserrat feia de guardià dels corredors.
Els atletes van realitzar les transicions dels diferents trams correctament entrant i sortint de boxes i realitzant el canvi de tècnica de carrera a bicicleta i vice versa. El primer en creuar la meta fou el dorsal 65, Lluís Fígols Moral (Avià) i ho va fer en tant sols 1:22:27h. En segon lloc ho va fer el dorsal 25, Jose Martín García (Masquefa) en 1:27:32h. I en tercer lloc amb un temps de 1:28:05h va ser Sir Juan Hernández Roldán (L’Hospitalet de Llobregat) amb el dorsal 37 tancant d’aquesta manera els tres primers classificats en categoria masculina. En quan a la classificació femenina Eva González Valverde (El Bruc), dorsal 46, creuar la meta aconseguint un temps de 1:55:35h. En segon lloc ho aconseguí el dorsal 40 portat per Xènia Espiña Fernández (Calafell) amb 1:57:53h. i en tercer lloc i tancant la categoria femenina Sílvia Giner Rupérez (Barcelona) amb el dorsal 54 i fent un temps de 2:12:52h. Com a primer classificat en categoria local no arribat entre els tres primers el premi se l’emportà Raúl Sanz Sáez portador del dorsal 28 fent un temps de 1:38:03h. En quan a la categoria femenina el premi va quedar desert  al no presentar-se cap participant local. Els premis van ser lliurats pel Regidor d’Esports de l’Ajuntament de la Vila de Masquefa el Sr. Enrique Gómez que lliurar el trofeu i una ampolla de cava a cada atleta premiat.
En acabar, els atletes podien dirigir-se a la carpa de control per bescanviar el dorsal de la bicicleta per la samarreta, la bossa de corredor i comprovar si havien resultat guanyadors del sorteig celebrat durant la cursa amb algun dels múltiples premis aportats per les empreses i establiments col·laboradors. Els voluntaris també van participar d’un sorteig igual al dels atletes una vegada desmuntada la infraestructura que posava el punt final al cinquè Duatló Vila de Masquefa.
Només cal destacar un punt negre durant el matí de la competició, l’accident sofert pel corredor que lluïa el dorsal número 4 i que va ser ràpidament evacuat pels voluntaris que cobrien la zona de l’accident i els membres de Creu Roja que es van desplaçar fins allà amb l’ambulància. El Club Excursionista Anoia desitja que la seva recuperació sigui el més ràpida possible i pugui tornar a Masquefa  a gaudir de tots aquells aspectes positius que ofereix el Duatló Vila de Masquefa.
El Club Excursionista Anoia vol aprofitar aquesta crònica per agrair a totes aquelles persones, empreses i ens que han fet possible el bon desenvolupament d’aquesta activitat.